Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is een dagelijkse bezigheid die meerdere keren per dag uitgevoerd zou moeten worden. Niet iedereen doet dit echter, wat voor gebitspoblemen zou kunnen zorgen. 

Tandenpoetsen is simpelweg het reinigen van de tanden, kiezen en zelfs het tandvlees. Door het poetsen van de tanden wordt vuil zoals tandplak, etensresten en vlekken door onder andere koffie en wijn, van de tanden verwijderd. 

Tandartsen en mondygiënisten raden aan om de tanden minimaal twee maal daags te poetsen. Dit kan het best na het onbijt en voor het slapen gaan plaatsvinden. Daarbij is het verstandig om na elke maaltijd de mond te spoelen waardoor achtergebleven voedselresten weggespoeld worden.

Zoals iedereen eigenlijk wel weet wordt het tandenpoetsen uitgevoerd met behulp van een tandenborstel en een beetje tandpasta. De manier van poetsen is de laatste jaren verandert. De elektrische tandenborstel wordt steeds meer gebruikt als vervanging van de reguliere tandenborstel. Dit is een positieve vooruitgang gezien het feit dat uit onderzoek is gebleken dat poetsen met de elektrische tandenborstel beter resultaat levert dan het poetsen met de hand tandenborstel. Daarbij zijn er tegenwoordig ook tandernborstels te verkrijgen die voorzien zijn van een tongschraper waarmee de tong gereinigd kan worden. Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Gebitsrenovatie-implantaten