Gebitsprothese

Een gebitsprothese kun je onderscheiden in twee verschillende soorten; een gedeeltelijke gebitsprothese en een volledige gebitsprothese. Welke soort gebitsprothese het best is hangt af van de persoon, de situatie en de conditie van de tanden.

Gedeeltelijke gebitsprothese:
Bij het plaatsen van een gedeeltelijke gebitsprothese heeft de persoon in kwestie nog een deel van zijn eigen tanden en kiezen. Deze tanden en kiezen zijn vaak nog goed en zullen aangevuld worden met de prothese. Wanneer gebruikt wordt gemaakt van een metaal spreekt men van een frameprothese. Wordt dit gedaan van kunststof dan spreekt men over een plaatje.   

Een volledige gebitsprothese:
Bij een volledige gebitsprothese zijn alle tanden en kiezen niet meer aanwezig in het gebit. Er kunnen enkel nog een aantal eigen wortels in het tandvlees zitten, waarover een knopje wordt geplaatst voor de prothese. Deze vorm van gebitsprothese wordt een overkappingprothese genoemd. Zijn er helemaal geen tanden, kiezen of wortels meer dan wordt er gesproken over een volledige prothese.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Gebitsrenovatie-implantaten